Makinat hibride: një zgjedhje ekologjike. Pse një makinë hibride?

Tregu i makinave është në zhvillim të vazhdueshëm dhe makinat hibride janë një pjesë e rëndësishme e së ardhmes dhe pikërisht për këtë ka një trend të rritjes së vazhdueshme në të gjithë Evropën. Kalimi në teknologjinë hibride inkurajohet nga qeveritë dhe administratat rajonale në Evropë. Këto përfitime ekzistojnë për të inkurajuar përdorimin e makinave hibride, pasi në to motori elektrik funksionon së bashku me një motor tradicional me benzinë ​​ose naftë, duke mundësuar kursime të konsiderueshme në drejtim të karburantit. Makinat hibride mbrojnë mjedisin, duke reduktuar konsumin dhe emetimet e CO2 në krahasim me makinat tradicionale.

Teknologji e pastër dhe ekologjike

Për ata që duan të respektojnë mjedisin, të reduktojnë konsumin dhe emetimin e gazrave ndotës, makina hibride është zgjedhja perfekte. Kjo për shkak se motori i tij me djegie të brendshme mbështetet nga një motor elektrik. Kjo bën të mundur transformimin e energjisë kimike të karburantit në energji kinetike, ngarkimin e baterisë së motorit elektrik dhe rikuperimin e energjisë gjatë frenimit rigjenerues. Ndër të tjera, teknologjia hibride nuk trajton vetëm aspektin mjedisor, por siguron edhe kursime në aspektin ekonomik.

Të ngasësh një makinë hibride nuk do të thotë vetëm të japësh një kontribut të fortë në reduktimin e emetimeve të CO2, por edhe të fitosh një sërë avantazhesh:

1.Ulja e zhurmës, pasi emetimet e zhurmës së motorit hibrid janë shumë më të ulëta se ato tradicionale.

2.Ngasja në qytet, sepse motori i makinës hibride është i përshtatshëm për distanca të shkurtra në trafikun kaotik të qytetit.

3.Dhe, lehtësia e mirëmbajtjes së automjetit mund të krahasohet me atë të automjetit klasik të cilit jemi mësuar t’i nënshtrojmë makinat tona.

pak ndotje, shumë përfitime. 

Ata që zgjedhin një makinë hibride zgjedhin të përdorin më pak karburant dhe të reduktojnë ndotjen. Një makinë hibride ndihmon në uljen e konsumit dhe kostove që lidhen me to. Ata janë gjithashtu shumë të rehatshëm për të vozitur: zhurma zvogëlohet dhe motori me djegie të brendshme siguron performancë të mirë në distancë.

Në përgjithësi, avantazhet e të pasurit një makinë hibride mund të klasifikohen si më poshtë:

Kursimet.
Pjesë e llogaritjes së taksës së automjeteve motorike janë vlerat kufitare të CO2 dhe koeficientët e taksimit të CO2 të cilat janë më të ulëta për makinat hibride.

Lëvizshmëria
Në varësi të rregulloreve komunale, makinat hibride lejohen të parkojnë në qendrat urbane pa pagesë ose me një tarifë të reduktuar. 

Ekologjia.
Makinat hibride janë miqësore me mjedisin, pasi sasia e CO2 që lirohet në mjedis është më e ulët. Prania e motorit elektrik të integruar kufizon konsumin e karburantit.

Mbi të gjitha, drejtuesit e makinave hibride janë treguar shumë më të relaksuar se ata që drejtojnë makina tradicionale..

Makinë hibride dhe makinë hibride plug-in

Një makinë hibride dhe një makinë hibride plug-in janë automjete me emetime shumë të ulëta të CO2 dhe konsum të ulët të karburantit, por ato ende ndryshojnë në mënyrën se si funksionojnë. Një makinë me një sistem hibrid plug-in përfaqëson një evolucion të makinës hibride dhe është një kombinim i një makine hibride dhe një makine elektrike. Një makinë hibride plug-in mund të përdorë motorin me benzinë ​​me aq efikasitet sa një makinë hibride. Në këtë mënyrë, shoferit nuk do t’i duhet më të shqetësohet për ngecjen e energjisë elektrike kur udhëton në distanca të gjata. Prezantimi i plug-in-it i bën hibridet shumë më të gjithanshëm. Mënyra shtesë e karikimit do të thotë që nuk keni nevojë të vareni nga motori, i cili ju lejon të karikoni baterinë edhe nga shtëpia dhe të përdorni karikimin të nesërmen, duke rritur autonominë e drejtimit të makinës dhe duke ulur konsumin e saj. Dallimi i vërtetë midis një makine hibride dhe një makine hibride plug-in është se kjo e fundit nuk ka nevojë për një motor me djegie të brendshme për t’u ngarkuar, por mund të përdorë një burim të jashtëm të energjisë elektrike..

Mbrojtësi i mjedisit

Një makinë hibride është zgjidhja më e mirë për ata që kërkojnë një makinë funksionale dhe miqësore me mjedisin. Dhe jo vetëm kaq, por mund të thuhet se hibridi është një aleat i vërtetë i natyrës, shumë më tepër se makinat tradicionale. Në makinat hibride, emetimet e dëmshme reduktohen në minimum, sepse motori i tyre mbështetet nga një motor elektrik dhe për këtë arsye është më miqësor ndaj mjedisit sesa një motor tradicional. Zvogëlimi i emetimeve të CO2 nga tubi i fundit është proporcional me reduktimin e konsumit të karburantit të lejuar nga sistemi hibrid. Kombinimi perfekt i motorit elektrik dhe motorit me benzinë ​​rezulton në emetime tepër të ulëta për një makinë familjare. Nëse të gjitha makinat do të ishin hibride, çdo vit do të shmangeshin 247 milionë tonë emetim CO2 në atmosferë. Prania e motorit elektrik të integruar kufizon konsumin e karburantit të nevojshëm për motorin termik. Teknologjia hibride bën diferencën veçanërisht në drejtimin e qytetit, ku motori i dytë i heshtur me emetim zero gazi bëhet një mbrojtës i vërtetë i mjedisit..

Një e ardhme gjithnjë e e gjelbër

Elektrifikimi ka qenë gjithmonë në imagjinatën e Grupit FKA (Fiat Chrysler Automobiles). Fiat po luan padyshim një rol themelor në elektrifikimin, duke ofruar një gamë të tërë makinash hibride.

Mild Hybrid, që përkthehet si “hibrid i butë”, një motorizim i krijuar për të hyrë në jetën e përditshme të njerëzve. Hyrja në skenë e Mild Hybrid, redukton ndjeshëm njësinë elektrike që do të instalohet në vend të alternatorit. Motori i tij siguron respekt më të madh për mjedisin, duke kontribuar në një reduktim të mëtejshëm të emetimeve të CO2 në mjedis.. Por, Mild Hybrid është gjithashtu ekonomikisht e qëndrueshme, duke pasur parasysh se mund të sigurojë kursime që, kur shtohen, arrijnë deri në njëzet për qind më pak.

Një e ardhme e qëndrueshme

Elektrifikimi ka qenë gjithmonë pjesë e planit: nga Fiat tek Fiat Chrysler Automobiles tek Stellantis, lëvizshmëria elektrike ka qenë gjithmonë e parashikuar.

Edhe përpara lançimit të Fiat 500e, automjeti i parë plotësisht elektrik i markës, qëllimi ishte të prodhonte makina të afta për të sjellë elektrizimin në jetën e përditshme të gjithsecilit. Fuqia e qasjes hibride të Fiat qëndron në aftësinë e tij për të marrë përfitimet e elektrifikimit dhe për t’i kombinuar ato me lëvizshmërinë tradicionale, e cila përfshin motorët me djegie të brendshme. (ICE).

Hibridi sipas Fiat

Në vitin 2020, Fiat lansoi dy modele hibride : Panda Hibrid dhe 500 Hibrid. Këto automjete e arritën qëllimin: të sigurojnë kontaktin e parë me shoferët të cilët në Evropë ende nuk i kanë përjetuar avantazhet e lëvizshmërisë elektrike nga dora e parë. Këto dy modele, të cilat i detyrohen emrat e tyre motorit të fuqishëm startues 12V (BSG), hapën rrugën për një gamë të gjerë automjetesh plotësisht të elektrizuara Fiat. Arkitektura BSG e ka arritur qëllimin e saj: të sjellë përfitimet e prekshme të elektrifikimit për të gjithë ata që drejtojnë makinën. Motori elektrik ndihmon motorin me djegie të brendshme duke siguruar një udhëtim më të qetë dhe më të qetë: ai gjithashtu ofron më shumë fuqi kur përshpejton nga ndalesa dhe në lëvizje. Kjo e bën funksionin Start&Stop më vonë, kur filloni në semaforë ose në trafik të rënduar dhe ju lejon të reduktoni konsumin e karburantit dhe emetimet e CO2.

Në vitin 2022, Fiat ka hedhur themelet për elektrifikimin e gamës me dy modele të reja hibride: Tipo dhe 500X. Dy automjete ikonë që plotësojnë nevojat e atyre që kanë nevojë për makina të bollshme dhe të gjithanshme çdo ditë. Falë teknologjisë më të fundit që kombinon një motor startues 12 V me një motor elektrik 48 V të aftë për të dhënë 15 kW fuqi, Tipo dhe 500X gëzojnë avantazhet e elektrifikimit nga këndvështrime të ndryshme.

Së pari, arkitektura hibride ofron një reduktim të ndjeshëm të emetimeve. Gjithashtu ul konsumin me 10%. Motori hibrid i Fiat është i mrekullueshëm si për mjedisin ashtu edhe për portofolin e të gjithëve. Dhe ky është vetëm fillimi.

Krahasuar me benzinën 1.0 120 kf në Tipo dhe 500X, motori elektrik është i instaluar midis motorit dhe kutisë së marsheve. Kjo është thelbësore për të shijuar të gjitha përfitimet dhe fuqinë e elektrifikimit pa humbur rehatinë dhe ndjesitë tipike të një motori tradicional. Fuqia 15 kW e gjeneruar nga motori elektrik lejon një nisje shumë më të qetë dhe kalime të mëvonshme me Stop&Go dhe ndërrime të mëvonshme të marsheve, duke rezultuar në vozitje dukshëm më të vonshme. Më pas me shpejtësi të ulët dhe për një periudhë të kufizuar kohore mundëson lëvizjen vetëm me energji elektrike.


Ndryshe nga modelet hibride plug-in, motori i ri hibrid nuk kërkon ndonjë rrjet elektrik. Bateria e automjetit ngarkohet në dy mënyra. Pa asnjë ndërhyrje nga drejtuesi, komponentët elektrikë rikuperojnë energjinë gjatë fazës së e-coasting, pra lëvizjes kur lëshohet pedali i gazit. Ose falë frenimit rigjenerues, i cili lejon motorin të përfitojë nga çift rrotullimi negativ i krijuar kur makina ndalon. Në automjetet hibride, motori elektrik optimizon performancën dhe përvojën e drejtimit të një motori tradicional: kur përshpejton, fuqia 15 kW transferon menjëherë të gjithë çift rrotullues në rrota, duke ofruar shtytje të menjëhershme, ndërsa frenimi bëhet shumë më efikas dhe gradual.

Katër funksione ekskluzive rrjedhin nga karakteristikat e mësipërme, të cilat janë pajisje standarde e të gjitha automjeteve hibride:

E-Creeping:  kur bateria është e ngarkuar mjaftueshëm dhe shoferi nuk nxiton, automjeti lëviz vetëm me motor elektrik.

E-Launch:  kur bateria është e ngarkuar mjaftueshëm, automjeti fillon të përdorë vetëm motorin elektrik.

E-Queuing:  perfekte për rrugë të ngarkuara. Kur bateria është e ngarkuar mjaftueshëm, automjeti mund të përdorë funksionin Stop&Go në kombinim me funksionin E-Creeping.

E-Parking:  kur bateria është mjaftueshëm e ngarkuar, gjatë të gjitha manovrave të parkimit me marshin e parë dhe kur lëvizni në kthim, makina lëviz vetëm me energji elektrike.

Këto funksione i lejojnë drejtuesit të kenë akses lehtësisht në avantazhet e elektrifikimit në baza ditore dhe përfaqësojnë një hap të mëtejshëm përpara drejt elektrifikimit të plotë të gamës së Fiat.

E ardhmja duket më e gjelbër dhe më e ndritshme pas timonit të një prej këtyre makinave elektrike.