Torino, 1899

Historia e një prej markave jetëgjatë botë.

Një ikonë e lëvizshmërisë italiane

Shkurtesa F.I.A.T. Pra: Fabbrica Italiana Automobili Torino – Fabrika Italiane e Makinave Torino, por emri FIAT thotë shumë më tepër. E themeluar në 1899, Firma Torino, me kalimin e viteve, është kthyer në një simbol të klasës punëtore të Italisë, një realitet që ndryshoi përgjithmonë vendin dhe historinë e lëvizshmërisë botërore. Personaliteti i familjes Agnelli, vizioni gjenial dhe dizajnues i Dante Giacosa dhe largpamësia e Vittorio Valletta. Zgjerimi në SHBA dhe Rusi, por edhe prania në Torino me Lingo dhe Mirafiori. Makina e parë Fiat 3 1/2 HP, “Topolino” e paharrueshme, 500-ta ikonë, por edhe gurët e tjerë të themelit si 600, 124 dhe sigurisht Panda. Rritja e kompanisë, bashkimet dhe blerjet. Mbi 120 vjet të mbushura me ngjarje, personalitete, evolucionin e vendndodhjes së kompanisë dhe, natyrisht, makina: një histori e gjatë, e treguar në faqen e internetit të FCA Heritage (Trashëgimia e FKA-).

Fiat Dino 2400 Coupé

Historia e mbledhur në një emër

Versioni coupé i bërë në bashkëpunim mes Ferrarit dhe Fiat, i quajtur pas djalit të të madhit Enzo Ferrari.

Fiat Panda Elettra

Revolucioni i qëndrueshmërisë

Në vitin 1990, Fiat transformoi modelin Panda në makinën e parë elektrike, në prodhim serik, në një konstruktor të madh botëror.

Fiat 600 Multipla

Makina e parë “me shumë hapësirë” e prodhuar në një seri të madhe

Një nga makinat më origjinale, më të gjithanshme dhe funksionale të Fiat-it ndonjëherë, si dhe minivani i parë i prodhuar në masë.

Fiat 525 SS

Një perlë e viteve 1930  

Një nga makinat italiane më të bukura të paraluftës, fituese e padiskutueshme e shumë garave të stilit, ku spikaste për elegancën dhe stilin e sofistikuar.

SERMINARI I MAKINAVE KLASIKE

FCA Heritage  ofron të gjithë pronarëve dhe koleksionistëve të makinave klasike Fiat vintage direkt nga Shtëpia mëmë.

Merrni të dhënat e prodhimit të makinës suaj – shkarkoni regjistrat e ruajtur në Qendrën e Historisë Fiat – dhe kërkoni  Certifikatën e origjinës. Besojini makinën tuaj ekipit të ekspertëve të Fiat FCA Heritage për të konfirmuar vërtetësinë e  Certifikatës autenticitetit,  ose kërkoni ndërhyrje riparimi dhe restaurimi.

Reloaded by CreatorsRipostuar nga krijuesit

Makinat Fiat nga koha i përkasin kujtesës kolektive, të restauruara dhe me certifikatë nga ekspertët e FCA Heritage, po kthehen në tregje në numër të kufizuar.

Bëhuni pronar i një makine Fiat që nga koha që keni ëndërruar, duke e blerë atë direkt nga kompania mëmë. Hidhini një sy makinave që janë në dispozicion në vitrinën e projektit Reloaded by Creators.