Kur Fiat Topolino takohet me Topolinon, ndodh magjia

  • Një homazh i FIAT-it për 100-vjetorin e Disney: pesë Fiat Topolino unike, katër të dizajnuara nga FIAT Centro Stile të frymëzuara nga Disney Creatives dhe një me pjesëmarrjen e artistit të Disney Giorgio Cavazzano.
  • Një lidhje e gjatë që daton që nga vitet 1930: Topolino është emri italian i Mickey Mouse dhe pseudonimi që njerëzit i dhanë ikonës së parë Fiat 500. Sot quhet katërçikleti i ri elektrik.
  • Ngjarja mediatike (LINK) u mbajt nga Olivier Francois, CEO i FIAT dhe CMO i Stellantis Global, dhe Daniel Frigo, Menaxher i Vendit të The Walt Disney Company Itali & Turqi dhe Drejtor i Studio Itali.
  • Për të festuar më tej Mickey Mouse dhe Fiat Topolino, një ekspozitë e këtyre 5 pjesëve unike, në bashkëpunim me Pinacoteca Agnelli, do të ngrihet në platformën veriore të ndërtesës Lingotto.
FIAT nderon 100 vjetorin e Disney me një dhuratë ekskluzive, duke krijuar 5 versione të bazuara në tema të Fiat Topolino-s së re kushtuar Mickey Mouse. Prezantimi i pesë njësive të Topolino u zhvillua në Casa 500, në katin e katërt të institucionit prestigjioz të artit “Pinacoteca Agnelli”, ku mund të përjetoni një udhëtim nëpër art dhe kohë me rastin e 100-vjetorit të Disney dhe 95-vjetorit. i Mickey Mouse, dhe gjithashtu njëqindvjetori i Lingotto. Olivier Francois, CEO i FIAT dhe Global Stellantis CMO, komentoi: “Historitë e FIAT dhe Disney janë të rrënjosura së bashku ndërsa Disney dhe Lingotto festojnë 100-vjetorët e tyre, dhe 2 Topolinos – ikona e Disney dhe Fiat 500 e parë – kanë qenë arti frymëzues, arti i rrugës dhe moda për dekada. Ne kemi shumë më tepër të përbashkëta sesa një emër: ADN-ja, autenticiteti, rëndësia për t’u sjellë njerëzve thjeshtësi, ngrohtësi dhe gëzim. Vlera e lejimit të njerëzve të shohin botën dhe të ardhmen me një buzëqeshje dhe optimizëm, mënyra për t’u lidhur me një audiencë më të re. Fiat Topolino i ri do të luajë rolin e tij në këtë duke ofruar lëvizshmëri elektrike ‘të buzëqeshur’ për njerëzit. Sot jam krenar të prezantoj nderimin tonë për Disney-n me pesë shfaqje speciale të Topolino-s, të gjitha të frymëzuara nga personazhi ikonë i Disney-t që motivoi pseudonimin e Topolino-s tonë në vitet 1930.” Daniel Frigo, Menaxher i Kompanisë Walt Disney Itali & Turqi dhe Drejtor i Studio Itali, tha: “Në Disney jemi jashtëzakonisht krenarë që jemi pjesë e kulturës dhe krijimtarisë së mahnitshme të Italisë. Kjo dashuri për Italinë na ka frymëzuar të krijojmë një marrëdhënie të bazuar në respekt dhe besim si me italianët, ashtu edhe me FIAT-in. Jemi vërtet të nderuar që mund të festojmë 100-vjetorin tonë me këtë moment magjik që bashkon sërish FIAT-in dhe Topolinon, në frymën e krijimtarisë dhe lidhjes së miqësisë.” Për të festuar aleancën magjepsëse, një ngjarje tradicionale e makinave nuk ishte e mjaftueshme: ajo rezultoi në një projekt që përfshinte dy ekipe Dizajn me ekspertizë të ndryshme duke u argëtuar së bashku për të realizuar diçka magjike që do të kishte thyer zemrat e njerëzve duke e shndërruar “Miun” në një Muzë. Ato unike Fiat Topolino përfaqësojnë një udhëtim nëpër kohë dhe art: nga koha kur lindën të dy Topolinot, deri në ditët e sotme. Me qëllimin për të krijuar diçka ikonike që mund të bashkojë dy yje. Për të festuar më tej Mickey Mouse dhe Fiat Topolino, një ekspozitë e këtyre 5 pjesëve unike, në bashkëpunim me Pinacoteca Agnelli, do të ngrihet në platformën veriore të ndërtesës Lingotto. Vizitorët e qendrës tregtare do të bëjnë një shëtitje përgjatë rampës dhe do të admirojnë 5 Fiat Topolino një herë teksa arrijnë në La Pista 500. Një kombinim i bukur në emër të krijimtarisë dhe kulturës popullore. Frymëzuar nga krijuesit e Disney-t, FIAT Centro Stile i dha katër Fiat Topolino një lëkurë të dytë, një lëkurë që e lejon atë të shprehë çdo aspekt të botës së Topolino-s, për më tepër, i pesti u projektua me bashkëpunimin special të artistit të Disney Cavazzano. Përveç dizajnit festiv të Cavazzano-s, katër të tjerat Topolino – vepra arti – janë të rrënjosura në një ambient të veçantë dhe lëvizje artistike për secilën prej tyre. Këto gjendje shpirtërore përqendrohen rreth katër temave: historike, moderne, rrugës dhe abstrakte. Historia nis me temën historike të cilës i bën haraç Fiat Topolino. Është frymëzuar fjalë për fjalë nga grafikët e filmit të parë të shkurtër të Disney “Steamboat Willie”, i dashur nga njerëzit, i cili jo vetëm erdhi me inovacionin revolucionar të tingullit të sinkronizuar në botën e animacionit, por gjithashtu u përjetësua si një ekspozitë në MoMA në New. York. Arti modern i frymëzuar nga Fiat Topolino përfshin një teksturë me inicialet e Mickey Mouse si një lëkurë e dytë për të ofruar një ndjenjë energjie pozitive, duke festuar pamjen e përbashkët largpamëse në një mënyrë të ndritshme, plot ngjyra dhe optimiste të FIAT dhe Disney: të dy markat marrin një pamje ikonike. statusi në artin dhe kulturën moderne. Vija abstrakte është një homazh për një aspekt tjetër të krijimtarisë së Disney-t dhe mënyrës se si ai rinovon sugjerimet e stilit klasik përmes prekjeve dhe simboleve abstrakte grafike. Duke u dhënë gjërave një ndikim vizual vërtet të fortë, por edhe një ndjenjë elegance. Së fundi, krijimtaria e rrugës përmban referenca grafiti që i bëjnë homazh Mickey Mouse-it me një kthesë urbane duke rritur lëvizshmërinë e gëzueshme urbane që frymëzoi veprën e fundit të artit. Festimet e njëqindvjetorit të Disney dhe Lingotto ishin një përpjekje e përbashkët për të nderuar dy figura ikonike: të dyja të vogla në shtat, por të mëdha në tërheqje, të nderuara përmes krijimit të pesë festimeve të njëhershme, të cilat ishin menduar të ishin një dhuratë ditëlindjeje për Disney, që rrotulloheshin rreth magjisë. atmosferë që rrethon dy ikona që kanë shkruar historinë në fushën e tyre, duke i bërë njerëzit të ëndërrojnë në emër të “Topolinos”. Turin, 21st  Nëntor 2023 FIAT E themeluar në Torino në vitin 1899, FIAT është një nga prodhuesit më të vjetër të makinave në botë me traditë më shumë se 120-vjeçare në dizajnimin e makinave të vogla dhe të mesme të qytetit, të cilat janë ambasadore të “Made in Italy” dhe shprehje të thjeshta. dhe zgjidhje të qëndrueshme të dizajnuara për të gjithë. FIAT synon të sjellë Dolce Vita-n e re në mbarë botën në një mënyrë plot ngjyra dhe të gëzueshme. FIAT është një markë globale dhe me rreth 1.2 milionë njësi të shitura globalisht në vitin 2022, është numri një brenda Stellantis për sa i përket vëllimit. Është lider në 3 vende dhe 3 rajone të ndryshme: Brazil, Itali dhe Turqi, ku Strada, Panda dhe Tipo janë respektivisht makinat më të shitura. Motoja e FIAT, “Është e qëndrueshme vetëm kur është e qëndrueshme për të gjithë”, reflektohet me kënaqësi në linjën e FIAT që do të vazhdojë të rritet në vitet në vijim. The      Walt     Disney  Company          EMEA Walt Disney Company, së bashku me filialet dhe filialet e saj, është një sipërmarrje ndërkombëtare e larmishme argëtuese dhe mediatike familjare që përfshin tre segmente kryesore të biznesit: Disney Entertainment, ESPN dhe Disney Parks, Experiences and Products. The Walt Disney Company Italia, themeluar në vitin 1938, ishte filiali i parë ndërkombëtar i Disney në botë. Marka Disney ka pasur gjithmonë një afinitet të fortë me kulturën italiane dhe në fakt vlera e saj e perceptuar në vendin tonë është një nga më të lartat në botë.