Tipo – Technolgy – Fiat Kosovë

Tipo Cross I Ri

Crossover-i paerzistueshëm.

 Fiat Kosovë

Tipo Cross I Ri

Crossover-i paerzistueshëm.

LANE CONTROL - SISTEMI I MBAJTJES NE RRUGË

e cila nuk lejon kalimin e vijës së korsisë, me kusht që linjat të përcaktohen qartë në rrugë. Njofton nëse automjeti tenton të dalë nga korsia, përmes një sinjali vizual dhe veprimi në timon.

Логиката на Tipo

ASISTIM INTELEGJENT I SHPEJTËSIS DHE LEXIMI I SHENJAVE TË TRAFIKUT

Tipo i ri zbulon dhe njeh shenjat e trafikut dhe i shfaq ato në ekranin total të ndjeshëm ne prekje. Kur ndizet kontrolli aktiv i vozitjes, shpejtësia maksimale e automjetit mund të kufizohet në një nivel që mund të lexohet në shenjën e trafikut përmes sistemit të njohjes së shenjës së trafikut.

ATTENTION ASSIST - ASISTIMI I KUJDESIT

Lodhja nuk është më një problem: sistemi njeh shenjat e para të lodhjes tek shoferi duke monitoruar lëvizjen e automjetit dhe këshillon shoferin të bëjë pauzë, përmes një sinjali të dëgjueshëm dhe vizual që do të shfaqet në panelin e instrumenteve.

Логиката на Tipo

FRENIM EMERGJENT

Për të shmangur ose zbutur një përplasje me një automjet para jush, me shpejtësi deri në 200 km / orë, funksionon sistemi emergjet i frenimit të emergjencës. Makina, në fillim, paralajmëron shoferin vetëm me një paralajmërim akustik dhe vizual në panelin e instrumenteve, dhe nëse shoferi nuk përgjigjet, sistemi frenon automjetin për të ndihmuar në shmangien ose zbutjen e një përplasjeje të mundshme.

SENZOR PARKIMI PARA

Ecni ngadalë në çdo rrugë dhe gjithashtu kur parkoni: me shpejtësi të ulët, nuk do të përplaseni më aksidentalisht me një automjet tjetër ose me një mur. Me shpejtësi nën 13 km / orë, sensori i parkimit zbulon pengesat rreth automjetit dhe njofton shoferin për afërsinë e pengesave.

Логиката на Tipo

TEMPOMAT AKTIV

Tipo Cross përdor kontrollin aktiv të lundrimit - Sistemin e Kontrollit Adaptiv të Vozitjes, për të ruajtur një distancë të sigurt nga automjeti para tij me shpejtësi prej 30 km / orë deri në 160 km / orë

MASKA PARA AKTIVE

Sistemi siguron drejtimin aerodinamik duke rregulluar marrjen e ajrit përmes një serie panelesh që aktivizohen në vetë grilën e përparme. Veprimi i tij garanton ngrohje më të shpejtë të motorit, zvogëlim të zhurmës dhe mbrojtje më të madhe të radiatorit.

Логиката на Tipo

DRITAT E GJATA TE RREGULLUESHME

E bën vozitjen gjatë natës shumë më të sigurt duke siguruar dukshmëri të gjerë pa ndërhyrë në automjetet në drejtim të kundërt ose përpara automjetit tuaj

USB PORT NE PJESEN MBRAPA

I bën udhëtimet më komode për pasagjerët në sediljen e pasme.

Логиката на Tipo

MBUSHES I TELEFONIT WIFI

Gama e re e Tipo-s, mbushës telefoni wifi që lejon pajisjen tuaj të karikohet dhe të lidhet vazhdimisht, pa kabllo.

KEYLESS ENTRY

Përdor një çelës? Jo më. Mjafton ta mbani gjithmonë me vete dhe dyert do të hapen sa më shpejt që t’i afroheni makinës, dhe për të ndezur motorin do të jetë e mjaftueshme për të shtypur butonin e duhur.

Логиката на Tipo

BLIND SPOT ASSIST

Nuk ka më kënd të vdekur: me shpejtësi të ulët nga 10 km / orë, Tipo ju paralajmëron vetëm një herë ose do të rritet nëse do të tregojë automjetin që do të përcjell më tej, përmes sinjalit të dritës në vetë ristrukturimin. Sistemi është shumë i dobishëm dhe për tu parkuar, sepse do të shfaq automjetin që do të shihet kur të kthehet prapa.

INFORMACIONI DHE ARGËTIMI

Në Tipo Cross të ri, teknologjia më e fundit është në dispozicionin tuaj. Ekranet e radios 7 "dhe 10" ju lejojnë të shijoni muzikë, të lundroni dhe të lidhni pajisjet tuaja në një mënyrë të qartë, të dukshme dhe të lehtë.

Логиката на Tipo

DAB

Të gjitha rezolucionet e mundshme Audio dixhitale për muzikë, informacion dhe argëtim.

APPLE CARPLAY WIRELESS

Lidhni iPhone tuaj në ekranin Uconnect ”10” (opsionale) dhe operoni Apple CarPlay pa përdorimin e kabllove, përmes komandave zanore (Siri) ose direkt përmes ekranit prekës. Apple CarPlay, kur përdoret pa tel, është mënyra më e zgjuar dhe më e sigurt për të përdorur iPhone tuaj në një makinë: ju mund të merrni udhëzime, të bëni thirrje telefonike, të merrni dhe të dërgoni mesazhe, por gjithashtu të dëgjoni Apple Music, libra audio ose podcast, ndërsa nuk ju tërheq vëmendjen nga ngasja.

Логиката на Tipo

ANDROID AUTO™ WIRELESS

Fiat Tipo 5 Dyer është gjithashtu në përputhje me Android Auto dhe mund të lidhet pa tel (me pajisje të përputhshme). Kur celulari është i lidhur me makinën e qytetit, ndërfaqja miqësore për përdoruesit shfaq aplikacionet në ekranin 10 "Uconnect (opsionale). Ju mund të menaxhoni muzikën dhe kontaktet dhe, falë Google Maps, të eksploroni hartat, si dhe kushtet e trafikut në kohë reale direkt nga ekrani me prekje pa u shpërqendruar nga ngasja.