DY MILJON FIAT 500 TË DORËZUAR NE GJERMANI – Fiat Kosovë

LAJMET

Dy miljon FIAT 500 të dorëzuar ne Gjermani

Turin, 7 Korrik 2017

160908_Fiat_Tipo_02_slider


  • An important milestone in the history of the Fiat 500, which has just celebrated its 60th anniversary.
  • The iconic Italian car is also the Germans’ favourite: chosen by more than 200,000 customers in Germany, the Fiat 500 enjoys a satisfaction level that even beats that of its German direct competitors.
  • Fiat 500 is the model that has grown the most in the city car segment in Germany this year.
  • Its success is truly global: marketed in over 100 countries worldwide, it heads the sales figures in eight countries and ranks in the top three in six more, with 80% of Fiat 500s sold outside Italy.
  • The 2 millionth car sold is a red 500, which has won the heart of Melanie, a young woman from Munich.
  • Fiat 500S is the car conceived for metropolitan Millennials in search of sportiness and connectivity.
  • Its journey from production to handover is told in a video which can be seen by clicking on this link.
  • Two million is a lucky number for Fiat with brand’s first short movie starring Adrien Brody entitled “See you in the future” garneting two million views today on YouTube. Follow this link to watch it.

Fiat-i feston dy milionë njësi të shitura vetëm disa ditë pas shënimit të 60 vjetorit të saj. Ky është vetëm suksesi i fundit i 'makinës së vogël ' që ka thyer shumë rekorde dhe ka fituar shumë çmime në historinë e saj të gjatë. Gjithsej mbresëlënëse prej gjashtë milionë makinash të shitura në gjashtëdhjetë vitet e historisë është fituar duke shtuar më shumë se katër milionë njësi të shitura nga paraardhësi i saj i vitit 1957: Kjo vetëm është tregues i ndikimit të Fiat 500 në shoqëri dhe shpjegon vetëm pse makina ka hyrë në imagjinatën kolektive në mbarë botën, duke përfshirë katër gjenerata të shoferëve.

Arritja e shifrës së rrumbullakët rreth dy milion makina të shitura është veçanërisht e rëndësishme, duke pasur parasysh se rezultati u arrit vetëm 10 vjet pas nisjes së saj dhe pasqyron suksesin botëror të makinës. I shitur në 100 vende të botës, 500-shi është makina e qytetit numër një në Evropë, Duke udhëhequr tregun në tetë vende dhe duke u renditur në tre të parat në gjashtë më shumë, Duke përjetuar rritje të vazhdueshme në shitje që nga viti 2007 dhe me 80% të shitjeve të bëra jashtë tregut të brendshëm. 200,000 makina janë dërguar klientëve që nga viti 2007 vetëm në Gjermani.

Pra, nuk është rastësi që vetura e 2 milionëve të shitur në fakt është dorëzuar në Gjermani. Fiat 500 është modeli me rritjen më të shpejtë të pjesës së tregut në krahasim me vitin e ardhshëm (2017 me 2016) dhe është ndër 10 më të mirët në segmentin A. Për më tepër, 500 është makina MARKË e FCA-s me vlerësimin më të lartë të kënaqësisë së klientit në Gjermani, dhe e njëjta vlen edhe për të gjitha 500 produkte familjare, Të cilat kanë nivele më të larta të kënaqshmërisë së klientit sesa konkurrentët gjermanë në segmentet e tyre përkatëse.

Blerësi i numrit të makinave dy milionë është quajtur Melanie, dhe ajo është një mësuese e kopshtit nga Mynihu; Një i njëmitë autentike, vazhdimisht është duke kërkuar më shumë për të ardhmen sesa për të kaluarën, ashtu si Fiat 500. Makina e zgjedhur ishte një Fiat 500S, versioni i ri sportiv i karakterizuar me pamje të guximshme dhe i mbushur me pajisje standarde tërheqëse. Është e vërtetë për vete, por gjithashtu e lidhur si gjithmonë, me UconnectTM 7” HD LIVE të ndjeshëm ne prekje infotainment Sistem i cili zbaton sistemet e reja të integrimit të smartfonëve, Apple CarPlay dhe Android AutoTM.

Ajo ka pamje të veçantë, duke paraqitur parakolpët e përparme dhe të pasme në një dizajn sportiv, dritat e mjegullës së ndërtuar, spoilerët me porosi dhe skajet anësore përveç "accent" të përfundimit "Saten Graphite" (Të tilla si dera, kapakët e pasqyruar dhe kromi), dritaret e pasme të ndezura, pompat e kromit, shfrynjet e përparme "të zeza" dhe një grilë më të ulët të kromi. Rotat e aluminit 16 inç janë specifike dhe janë në ngjyrë të zezë. Është passion sportiv me ngjyrë të kuqe dhe përshtatet në 0.9 TwinAir me 105 PS dhe Motor sportiv .

Historia e kësaj makine të veçantë u tha në fjalët e vetë Fiat 500 në një video emocionuese që mund të shikohet duke klikuar mbi këtë link. Historia na çon në dyqanin ku trupi i bardhë dhe dyqani i bojërave te uzinës ku ishte 'lindur' gjatë udhëtimit drejt shitësve lokalë në Gjermani ku pronari i ri po e pret, I entuziazmuar për të qenë në gjendje të ndajnë ndjenjën e saj për ngasje një speciale 500-sh.

Ky qëndrim tipik i Mijëvjeçarit është shprehur mirë nga kërkesa e 'Forever Young' që ka shoqëruar festimet e 60 vjetorit gjatë këtij viti të jashtëzakonshëm të shënuar nga jo më pak se dy seri të veçanta: Edicioni i numëruar i limituar i paraqitur në Motor Show të Gjenevës dhe 500 Anniversario të frymëzuar nga vitet e Dolce Vita-s.

Një sekret i suksesit mbarëbotëror të 500 është zhvillimi i saj i vazhdueshëm me interpretime të reja dhe botime të veçanta si 500C nga Gucci, 500 nga Diesel dhe 500 Riva e fundit, 'Jahti më i vogël në botë'. Bota të ndryshme krijuese konvergojnë në një makinë që është e dashur, emocionuese dhe befasuese, e aftë të jetë gjithnjë bashkëkohore dhe aktuale, si dhe futja e imagjinatës kolektive dhe tejkalimi i botës së automobilave.

NB: JU LUTEMI TË JENI TË INFORMUAR QË DUHET TË SHKRUAJNI "VIDEO NË TË ARDHMEN" VIDEO DO TË JETË NË DISPOZICION VETËM NË KANALET FCA,, AS FCA KA TË DREJTËN DHE MUNDET TË SHIKOHET NË KËTO SHTETE SI MË POSHT : FRANCE, GJERMANI, ITALI, UK, BELGJIKË, HOLANDË, ZVICËR, LUXEMBOURG, SPAJNË, AUSTRIA, POLONIA DHE PORTUGALIA.
PËRDORUESIT NUK U LEJOHEN TË SHKARKOJNË DHE / OSE TË NDAJNË KËTË VIDEO JASHTË KANALEVE TË FCA DHE / OSE SHTETE;SHPËRNDARJA E VIDEOS TË UPLOUDUAR ËSHTË E LEJUAR EKSKLUZIVISHT PËRMES KANALIT TË PARË YOUTUBE.

ME TE REJAT NGA FIAT