DIZAJNI – Fiat Kosovë

 DIZAJNI

 DIZAJNI

 

KTHIMI I STILIT ITALIAN

Midis viteve '90 dhe fillim të viteve 2000, DIZAJNI i Fiat-së u përpoq të prodhonte produktin kryesisht me funksionalitet të lartë në kurriz të ndjenjës emocionale: format ishin një shprehje e nevojës për hapësirë për makina.

 Midis viteve '90 dhe fillim të viteve 2000, DIZAJNI i Fiat-së u përpoq të prodhonte produktin kryesisht me funksionalitet të lartë në kurriz të ndjenjës emocionale: format ishin një shprehje e nevojës për hapësirë për makina.

Sot marka ka vendosur të marrë një drejtim tjetër, duke marrë frymë nga tradita më e mirë e DIZAJNIt italian, i përbërë nga forma harmonike ku të gjitha linjat janë homogjene dhe konsistente: një kombinim i vlerave tradicionale, u bashkua në një koleksion gjithnjë e më të qartë dhe inovativ.

Kthimi në DIZAJNIn italian shprehet përmes rimbursimit të ndikimeve të makinave më të mira italiane nga periudha e artë e DIZAJNIt italian, të prodhuar ose të paraqitur në vitet '50 dhe '70; Nga përpjekjet e ndërtuesve nga zona e Torinos, si Pininfarina, Bretone ose Italdiseyn, të cilët me përvojën e tyre të thellë dhe të thellë në këtë sektor ofrojnë një trashëgimi të madhe kulturore; Nga një respekt i fortë i kulturës italiane dhe sidomos në një nga shprehjet e saj maksimale, modës.

13

QENDRA E STILIT ITALIAN

KUR PROJEKTI JEP FORMEN. DHE PËRMBAN

134    

Qëllimet vizionare për një projekt të vetëm: të jetë përpara e ardhmja. Si ta imagjinoni atë që nuk ekziston? Nëse e ardhmja parashikohet të jetë pak, edhe pse librat e Isaac Asimov arrijnë ta përshkruajnë atë në një mënyrë shumë të besueshme, atëherë në punëtorinë 83, 2007, selia e re e Qendrës Stylish të Fiat-së, e ardhmja është përshtatur çdo ditë.

Mënyra jonë për të parë gjërat është një paraqitje skematike në letër. Mjafton të hedhim një sy në mostrat futuristike dhe menjëherë të kemi një ide të qartë se ku po shkon bota. Udhëzimet janë tërhequr në këto fletë, duke na treguar të ardhmen përmes formave të rrumbullakosura dhe të grumbulluara, ngushëllimit dhe hapësirës së papritur, për sigurinë në zhvillim të vazhdueshëm. BLOCK 3

DUHET KREATIVITETI DHE FUNKSIONET

Trurin që punon çdo ditë në këtë, nuk janë të huaj, as Bretonët apo Pininfarina kurrë nuk kërkojnë topin kristal. Në realitet, ata janë qenie të thjeshta njerëzore, me talent dhe ndjeshmëri të veçantë, të aftë për të eksploruar vazhdimisht kreativitetin e tyre në mënyrë që ta paraqesin në një mënyrë funksionale dhe të admirueshme atë që dikush ka thënë ndonjëherë. Po, ka.

PANDA E RE

ИДЕЈА ДА ГО НАПРАВИМЕ ОНА ШТО САКАМЕ.

IDEA mund të bëjë çdo gjë që ...

Kjo është një krijesë mekanike, por ju jep një ndjenjë. Sepse është projektuar të jetë pjesë e botës sonë. Të japim hapësirë për stilin tonë, për të vendosur objektet që janë të rëndësishme për ne, të cilat mund të jenë zakonisht në vendet më të vështira.
Efektet personale shpesh janë mendime personale..
Vlera e gjërave jepet nëpërmjet aftësisë së tyre për të na goditur, si për shembull muzika. Në makinë, është shtylla jonë e shëndoshë, prandaj është e mjaftueshme që Mozart ose Princi të vendosen në një CD, por çka nëse ky CD rrjedh në ndonjë qoshe të ngushtë apo në ndonjë vend tjetër të fshehur? Qëllimi nuk ishte të injoronin këto vende, por gjetja e tyre u bë një gjueti thesari. E gjithë kjo në Panda nuk do të ndodhë kurrë, sepse vlera e saj është se ajo mund të japë vlerë.

FIAT 500

СВРТИ СЕ ДА ВИДИШ, ТОА Е 500.

Përndryshe ju e shihni, se...

Kështu që ndodh që nëse keni karizëm, njerëzit nuk munden, por nuk ju shohin. Në rastin tonë, 500 është 76 vjeç dhe ende gjithkush dëshiron atë, si burra dhe gra. Ajo është gjithmonë bashkëkohore, në një trend, me kompaktësi, me energjinë që lëshon, folds janë ende të butë, siguria në sjellje e bën atë një legjendë të vërtetë.
Mbretëresha e stilit të rrugës..
Kur fenerët e saj takohen me tuajin, filloni të ëndërroni, është magji. Ka gjithmonë ngjyrat më me shkëlqim, tani vetëm vesh Gucci, e vetmja MARKË që ka nderin të vihet në punë. 500 është pika referuese që të gjithë e kanë zili, dhe ajo i përgjigjet me buzëqeshje për këdo, sepse askush nuk mund ta errësojë stilin e saj.

E BUKUR BRENDA, E JASHTËZAKONSHME NGA JASHT

Ndonjëherë mund të imagjinojmë se është më e bukur apo më intriguese. Zgjidhjet e tij janë të avancuara në drejtim të besueshmërisë dhe kursimeve të konsumatorëve dhe mund të dobësojnë inteligjencën, por për një marrje të parave, do të ishte prapa. E vërteta është gjithmonë në mes, dhe se mjedisi quhet 500.

FIAT 500L

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОРАСНЕ

KOHA ESHTE PER TU RITUR

Nëse rritet, kjo do të thotë të ndryshosh, pastaj të rritesh me dikë, do të thotë të ndryshosh dy herë.
Rruga e jetës është gjithmonë plot me surpriza. Barra e përvojës është vazhdimisht në rritje. Për këtë ekziston një logjikë e tërë prapa çdo jo-element, prapa çdo zgjedhjeje dhe vijës më të vogël, logjikën që hyrja dhe qasja.
Rritja e formave të saj, rritja e pamjes së saj, bëhet i madh, i gjerë, mikpritës, bëhet 500L.
A ju pëlqen të rriteni me të?

ИНСПИРИРАНА ОД „ДА“

INSPIRUAR NGA "PO"

Një udhëtim me mikun tuaj më të mirë në një lojë futbolli, me fëmijët në kampe. Si e sheh qeni juaj çdo herë që largohesh nga shtëpia? Këto janë nevojat tuaja për të pikturuar makinën që e doni, dhe ju lejon të thoni "po" për atë që dëshironi të bëni. Secili centimetër i tij është projektuar për ju, për miqtë tuaj, për familjen tuaj.
Koncepti 500L është krijuar, nga dëshira juaj për t'u rritur dhe nga e jona.
Thirrni mikut tuaj që t'ju çojë në det, të përgatisë shpinën tuaj për futboll ose një tendë për fëmijët tuaj.
Qeni vazhdon të të shohë? Po. Sot ajo vjen me ju.

ME TE REJAT NGA FIAT